KKK

Mis on mikrovõrse?

Mikrovõrsed (tuntud kui ka mikrorohelised, pirirohelised või mikroürdid) on noored köögviljad ja ürdid, mis valmimad 5-21 päeva jooksul, oleneb liigist. Võrseid kasvatatakse toiduks ja roogade kaunistamiseks, neil on intensiivne maitse ja kõrgetoitainesisaldus. Mikrovõrse koosneb varrest, idulehest ja üldjuhul ka esimesest pärislehest, nad on 2.5-7.5cm pikkused.

Kuidas Valso Võrse kasvatab võrseid?

Valso Võrse kasvatab mikrovõrseid siseruumides, mis võimaldab aastaringselt stabiilset ja kvaliteetset toodangut. Kasvatamisel kasutatakse orgaanilisi seemneid ja mulda. Kasvatame järgmisi võrseid: KORIANDER, HERNEVÕRSE, KRESS, MISUUNA, KALE, REDIS, PEET, PETERSELL, FENNEL (APTEEGITILL), VESIKRESS

Mikrovõrsete säilivusaeg

Mikrovõrsete säilivusaeg sõltub nende hoiustamisest. Võrseid tuleks hoiustada külmkapis, temperatuuril +2-+6 kraadi. Taimede säilivus oleneb liigist, kuid võiks jääda korrekse hoiustamise korral 7-10 päeva juurde. Jämedama varrega taimed säilivad kauem ja peenemaga vähem.

Miks süüa mikrovõrseid?

Mikrovõrsed sisaldavad rikkalikult vitamiine, mineraale ja antioksüdante. Võrsed sisaldavad erinevaid vitamiine (C, E, K), mineraale (raud, magneesium, tsink) jaantioksüdante ning toitaineid on sageli kuni 9 korda rohkem kui täiskasvanud köögiviljades.

Kuidas erinevad mikrovõrsed idudest?

Mikrovõrsed ja idud on erinevad nii kasvatamisviisi kui ka toitainesisalduse poolest. Mikrorohelisi kasvatatakse mullas või muul kasvusubstraadil, samas idandeidkasvatatakse vees. Võrsed on tavaliselt ohutumad tarbimiseks, kuna nende kasvatamise protsess on vähem vastuvõtlik bakterite kasvule.